Tom mig pa kanslor

Nej jag kan inte avsluta med att saga bajs. Snalla las Saras fina inlagg istallet for mitt barnsliga forsok till att saga att jag ar sa uppfylld av separationsangest, gladje, varme, karlek, sorg och hopp, att det enda ord som kommer ut ar bajs. Forlat mig.

JULIA, NIKOLINA och SARA.
Ni ar mina resekamrater for livet.

Elin

Bussiness time is over baby!!

Bajs bajs bajs bajs. Det ar bajs.

Det blir mina avslutande ord.

Elin


Att vara pa andra sidan jorden

Att vara pa andra sidan jorden ar inget man tanker pa sa mycket. Det bara ar sa.
Allt ar annorlunda och samma sak, samtidigt.
Manen ar halv upp och ner, vattnet snurrar ur avloppet at fel hall. Men det bara ar sa.
Det ar langt att aka till andra sidan jorden. Vi lamnar vinterkallt Melbourne for sommarvarmt Stockholm.
Det kommer inte att vara sa stor skillnad egentligen, bara att folk i Stockholm sager att 20 grader ar varmt och att folk i Melbourne sager att 20 grader ar kallt.
Vattnet i Australien ar ackligt att dricka. Stockholms vatten ar gott.
Jag ar trott pa nudlar, trott pa burkmat och mygg.
Kommer kunna undvika tva av dessa hemma.

Att vara pa andra sidan jorden inbjuder till stora tankar, tankar pa vad som ar viktigt egentligen.
Viktigt i livet, viktigt just nu men ocksa i framtiden. Vad man vill gora och inte gora.
Pa andra sidan jorden traffar man folk som ocksa har akt till andra sidan jorden - som att man maste resa sa har langt bort for att traffa andra europeer. Lite markligt.

Att vara pa andra sidan jorden ger mersmak. Har redan borjat planera nasta resa - en resa tillbaka, en resa till alla andra platser som tankas kan. Att vara har gor en nyfiken pa mer. Har bara skrapat pa ytan an sa lange, finns sa mycket mer att gora, se, upptacka!

Annu ar vi unga, annu ligger varlden for vara fotter.
Minnen att ta med sig resten av livet, samtal mellan vanner som varmer sjalen.
En sista skal for fantastisk vanskap som finns overallt hos de man moter.

Nu ser vi fram emot midsommar och den svenska sommarnatten.


Sara

Is that it.. I know what you mean... yeah thats it!

Jaha ska vi aka nu? Vi sitter just nu pa ett internetcafe och vantar pa att bestalla en taxi for att sedan aka till flygplatsen. 30 timmars resa... Synd att det det ar strejk i London och vi inte har nagot plan bokat fram London till Stockholm. Men det ordnar sig. Om det ar nagot som jag lart mig pa denna resa sa ar det att inte oroa sig for saker sa himla mycket. (eller ok jag forsoker i alla fall) Minst av allt oroa sig for resande. Det ordnar sig alltid forr eller senare.

Jaha jag ar lite tom pa kanslor just nu... Ses snart i alla fall!

Puss och kram

Julia

Ps. Jag ar jatte jatte jatte sugen pa mammas potatisbullar med bacon och sylt... :)

Sista stoppet - Melbourne

Vi befinner oss nu alltsa i Melbourne. Sista stoppet innan hemresan. Det var en kanslosam resa ifran Cairns, sista nya stoppet, sista varmen, sista aktiviteterna sista kvallen men de vi lart kanna. Lite separationsangest kan man ju saga. Men denna nya stad, Melbourne, ar verkligen underbart harlig. Kultur, arkitektur, mat och manniskor. Idag har vi varndrat runt staden, gjort nagra inkop, atit bakelser och sushirolls. Ikvall blir det middag ute och sedan en liten barrunda. Det ar endast 2 natter kvar i detta land som kallasa Aussieland, borjar kannas. Men ser enormt mycket fram emot att traffa alla er dar hemma. Hoppas ni vantar med spanning pa oss :)


Puss puss

Julia


I Melbourne var det visst vinter.. kallt typ 13 grader.

Vi har sett mycket gatukonst.

Sushirolls! Borde verkligen importeras till sverige. endast 2.30 dollar dvs. ca 15 kr.

Cairns!

Vad gjorde vi i Cairns. VI gjorde mycket mycket harliga underbara saker. Legat vid poolen: pressa Pressa PRESSA! Akt bat ut pa stora barriarrevet. Snorklat och dykt! Vi har tagit pa en sjogurka 10 meter under vattnet. Att se stora barrairevet e helt obeskrivligt, det e som en helt anna varld dar under. Det ar ett paradis, och precis nar jag ligegr och beundrar det vackra simmar en 1,5 meter lang havsskolpadda forbi mig lungt och stilla. Helt otroligt.

Nasta upplevelse blev da varan tripp till regnskogen, vi akte en liten mysig buss tidigt pa morgonen och gjorde sa manga stopp vi kunde. Efter frukost bestaende av bacon och agg badade vi i diverse vattenfall. Vi har aven badat i en sjo omgiven av inget annat an regnskog.

Bungy, bungyjump har blivit min nya favorit sysselsattning tror jag. En sadan otrolig rush! VI hoppade tva ganger var allihopa och jag fosokte gora de varsta varje gang, doppade till och med huvudet i vatten mitt i hoppet. Harligt.

Vill jag aka hem.... inte an


Puss och kram Svearike



Bad i vattenfall!

Tva flickor som inte vill aka hem.

Schyst hostel men pool.

Vackert vattenfall pa snedden.


RSS 2.0